Máme len 5 hodín denne, ako travíme svoj čas ?

16.08.2010 14:00

Existuje jedno pevné a presné pravidlo, či ste dôchodca alebo prezident mate k dispozicíí 24 hodín denne, ak odčitame cca 10 hodín na spanok, hygienu a jedlo zostáva nam 14 hodín každý deň. To čo počas tých 14 hodín robíme a čím sa zaoberame nám do určitéj miery ovplyvni život. Ak ste zamestnanec, ako väčšina dospelých Slovakov ( zatiaľ ) tak po odčitani cca 9 hodín na pracu aj s cestou Vám zostava len 5 HODÍN denne. To nie je veľa. Našťastie tu máme techniku- internet a televíziu, ktorá nám zrychľuje čas. Predstavte si že by ste bez Google chceli najsť niečo na internete alebo išli to hľadať do knižnice ( ak býváte v meste ) namiesto 10 minut by to trvalo aj 10 hodín.
Nezabudnite ak ste zamestnaní a nie ste šťastlivec, ktorý sa môže vzdelavať či surfovať počas pracovnej doby, mate len cca 5 hodín denne aby ste zmenili svoj život.
Na druhej strane všetci pozname lakadla na travenie či ,,zabijanie,, času ako Pokec, Facebook, hľadanie webov kde su niejaké MP3 download zdarma , alebo MP3 download free. Tu sa potom sťahuju rôzné skupiny, napríklada Chinaski, Kryštof, Red Hot Chili Peppers, alebo spevačky, Madonna, Avril Lavigne, Britney Spears a podobně. Tiež hľadame uryvky z Harry Pottera, a sme zvedaví, ako sa menuje siedmý diel Harry Potter a co na to Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint, teda Hermiona Granger a Ron Weasley. J. K. Rowling je skvělá spisovatelka.Nemám ráda pivo. Láska je smrt.. Chutia CAM nezdravé nápoje ako Coca Cola. Či Pepsi. Hľadame filmy Pán prstenů, Eliah Wood. Piráti z Karibiku, Orlando Bloom. Egypťan Sinuhe.
Študenti ušetria veľa času keď si stiahnu referáty na fyziku. Či referáty na chemiu.
Veľa času študujeme -mobilné telefony Nokie, Samsung, MMS, mobily zadarmo. Čitame Pes. Kino. Čokoláda. Hľadame Zmerajte si vaše IQ. ICQ. Malování na sklo. MP3 přehrávače zdarma. Nikto ma nemá rád. Emo. Etno. E-e. Ementál. Brie. Bonifác. Hermelín. Hľadame recepty na dobrý koktail. . V lepšom pripade nas zaujíma Futbal. Hokej, Tenis, Basketbal. Snowboard.
Chceme byť odborníci na Impresionismus. Funkcionalismus. Expresionismus. Naturalismus. Realismus. Pop Art. Modernismus. Tugendhat. Konstrukcionalismus (lol). George Sandová. Záujima nás všetko o osbach ako Mika Waltari. Tolkien. Suchý, Šlitr. Wilsonová. Berdych. Tom Hanks. Elvis Presley. Punk. Punks not dead. Rock. Pop. Metal. Jazz. Folk. Country. Techno. Rock n roll. RnB. Blues. Soul. Rep. Rap. Rab. Kot. MPZ Island. Chemická olympiáda. Rtutitka, sodan drasličitý,. Nedbame na upozornenia Fajčenie škodí zdraviu, či môže zabijať. Chceme SMS na Eurotel zdarma. SMS na T-Mobile zdarma. SMS na O2 zdarma. SMS zdarma. MMS. Zdarma, Shrek. Tokio Hotel...
Internet nám priniesol veľa zmien, a ponuka veľa poznátkov zadarmo, no hľadanie výsoko vedie sex a zábava.
Ak ste rodičia sledujete čo robia Vaše deti, či ich idol je vulgarny Rytmus a priateľov maju len na Pokeci či Facebooku ?

Niektorí aj chcu svoj život zlepšiť a posunuť, no chcu na to využiť magiu a okultizmus...
Nechcem týmto odrádzať od zábavy veď aj ta patrí k životu, chcem len upozorniť že toho času na vzdelávanie a učenie sa užitočných pravidel a poznátkov nie je tak veľa.
Prejde rok my sme mali k dispozicií cca 2 000 hodín, koľko z toho sme využili život a na zábavu a koľko na študium života a spôsobov ako sa posunuť. Keď čitate tento článek zrejme ste človek, ktorý venuje čas aj tomu čo na záver spomínam BLAHOŽELÁM…

Jozef