Šokujúce, ale reálne zásady stravovania...

06.11.2011 20:48

 Naše dni začíname vždy pitím pol litra teplej odstátej prevarenej vody. Ako? Večer si prevarím vodu, prelejem do skla, do rána vychladne, škodliviny sa usadia na dne. Ráno si odlejem do pohára, áno, takú studenú a prilejem trocha čerstvo prevarenej vody. A pijem. Ak by som horúcu priliala do toho, čo som večer nechala stáť, tak by som ten kal zo dna rozvírila a mohla by som znova čakať, kým sadne.
 Potom pijeme naše čajíky z lúky
 Rano  ovocie, telo vie spracovať cukry najlepšie rano, po obede nás cukry – ovocie je zväčša z cukru a vody  - zakyselujú. Ak máte chuť na sladké, tak teraz ráno!
 Cca 1 hod. po zobudení raňajky celozrne pečivo alebo ovsené vločky
 Na obed okolo jednej – druhej si dáme obedík, nie ťažký, polievku, najlepšie dobrú zeleninovú, môže byť aj krémová, tie sú v móde. Ako druhý chod napr. prírodný morčací rezeň s kopou zeleninového šalátu bez prílohy, aby žalúdok mal ľahšiu úlohu.

 Po obede si uvarte mätový čaj, nie je to pravidlo, ale pomáha tráveniu. Tí, ktorí po obede pijete čaj, ten úžasný z horkých bylín, OK.
 Na olovrant sa najedzte. Varené zemiaky zľahka prepražte, nakvapkajte olivový olej, nasekajte petržlenovú vňať a primiešajte, k tomu si dajte uhorkový šalát s kyslou smotanou a cesnakom, mňammmm. Kto povedal, že prudko schudnete?

 Večera nech je mrkvový šalát, samozrejme ocot máme zakázaný doživotne, ničí totiž krvné bunky. Miesto octu používajte jablčný ocot alebo citrónovú či limetkovú šťavu, miesto cukru prírodné sladidlá ako pravý surový trstinový cukor, stéviu, xylitol, obilné sirupy a slady, v žiadnom prípade mrkvu nemiešajte s jablkom, lebo vás to na noc prekyselí a nebudete dobre spať.
 Kávu vyhoďte. Všetku kávu nahraďte meltou (zmes praženej raže, čakanky, žita, melasy...) Ak do melty nasypete ovsené mlieko, hmmmmm, to je dobrota. Nasypať, nemiešať, samé padne na dno až potom miešať.

 Pozrite do chladničky. Okamžite vyhoďte salámiky, klobásky, párky, aj všetky diétne. Konzervy, paštéky patria kam? No do koša, váš žalúdok nie je odpadkový kôš.
 Aké máte doma maslo? Dobrú Flóru pre srdiečko na zníženie cholesterolu?  Do koša s tým. Rama, Veto, Perla, Hera,...... všetko von do koša. Tieto výrobky sú do písmena umelou hmotou. Roztopte si igelitové vrecúško a namažte na chlebík, dostanete to isté. Chutilo? Do zajtra to máte v cievach prilepené. Aké maslo? No pravé, najlepšie zo salaša, teraz je už dostať skoro všade, len treba hľadať.

 Mlieko vyradiť z jedálnička, spracovaním vo fabrike sa z neho stáva jed. Syry – tavené vyhodiť, drahé, tvrdé syry občas si dajte.
 Mliečne výrobky ako acidko, kefír, smotana, biely jogurt sú vhodné, prešli prirodzenou fermentáciu živými kultúrami. Šľahačka? V dobe očisty radšej nie, potom jasné, občas.

 Sladké deťom nedávajte, napolitánky sú zakázané, obsahujú umelé maslá (viď igelit ), gumené farbené macíky sú jedovaté, farbivá sú jedovaté, vône, aromatizované nápoje a výrobky, sladké malinovky s príchuťami – to všetko je jedovaté, potom aj naše deti sú jedovaté - jedovité. Dajte im do ruky mrkvu!  Toxíny zoslabujú nervy, potom nám nefunguje celé telo, začneme zabúdať, vypadnú nám slová z vety, nevieme sa sústrediť, sme povrchní ...!  Vynechajte potraviny s E-čkami, bude vám lepšie. Občas si môžete dopriať kvalitnú horkú čokoládu s vysokým percentom. Figaro nie je kvalitné, Opaviu ani nehovorím, Milka, hm... viď bod s odpadkovým košom.

 Minerálka. Ste pri prameni a viete si načapovať priamo z vrtu? Tak áno. Inak minerálky ožarujú proti mikróbom, pridávajú konzervanty, sú v umelých fľašiach, ktoré vypúšťajú jedy či časom či vyššou teplotou okolia a tak (toxikológia ) . Choďte si nabrať minerálky ku najbližšiemu prameňu... Ak potrebujete minerály, tak koloidné minerály
 Iné bylinkové čaje: všetky čaje v obchodoch z pultov sú jedovaté. Neviete ako ich skladovali, pri akej teplote, pri ako svetle, hlavne kde ich nazbierali. A pri sušení ich pekne posypú látkou proti plesniam.  Úžasné, čo? Len si dajte, dobrú chuť. Ak dotyčná látka škodí plesniam, ktoré sú veru dosť odolné, škodí to potom každému živému tvoru, to dá logiku. Nazbierajte si bylinky na odľahlých lúkach v zdravom prostredí.
 Zelený čaj môžete, ale nie s príchuťou  sú jedovaté.

 Ovocné čaje: nikdy! Sú aromatizované, prifarbované, s predĺženou trvanlivosťou. Jed s jedom a trocha ešte pridali aj iný jed. Nasušte si jablčné šupy z domácich jabĺk, nasušte si kúsky citróna, pomaranča – nie šupy, bobuľových plodov, šípky, to ide. Nazbierajte si listy lesných jahôd, nasekajte, nasušte. Pridajte sušené agátové kvety. Toto všetko zmiešajte, lahôdka, bez cukru.

 Sladidlá: jedovaté a rakovinotvorné, jasné, že je to dokázané, len menej sa to publikuje, lebo veľa mladých žien si drží líniu a výrobca chce obchod, tak sa to ututle.  Kúpte si rastlinku steviu v črepníku, Jeden lístoček stačí do šálky čaju, je to sladké a bez vedľajších účinkov. Sacharin a podobné bludy vyhoďte, ale ak chcete rakovinu...
 Vitamíny. Ak budete jesť šaláty so šalátom a medzitým nejaké dobré ovocie, nič nepotrebujete. Predávané vitamíny sú anorganické, tým nášmu telu málo prospešné, navyše sú prifarbované, aromatizované pre pokazené jazýčky, teda jedovaté. Ak vitamín, tak prírodné ovocie, zelenina, či vo forme pravého zeleného nápoja. Nazberajte si zelené rastliny púpavu, žihľavu, lucernu.......jačmeň a pod., jedzte a pite ako organický kokteil.
 Alkohol: v čase očisty určite nie a potom tiež, lebo zaťažuje pečeň. Chudák pečeň je už aj tak preťažená z jedov uvoľnených z našich buniek. Má čo robiť, chráňte si ju trocha. Alkohol vás sťahuje dole, k nízkym vibráciám.

 Vegeta a iné príchute do jedál: no určite!! Kďeže, vyhodte všetko. Glutaman nám ničí hneď pri vstupe do úst citlivé poháriky na jazyku, potom necítime iné chute iba glutaman. A potom ničí sliznicu v celom tráviacom trakte. Chutí vám u Číňanov? Glutaman je na vine.

 Čo teda používať do jedla? Soľ, zázvor, kajen, bylinky každého druhu, cesnak, kurkumu, kari......– to sú bylinky, keby ste nevedeli – rascu, tymián, majorán, cibuľu......

 Mäso: ak máte domáce, prosím. Inak morčacie, zajaca, divinu, kačku, muflóna a ryby, hmm.. aj to zo žirafy ???  Mäsový vývar ak tak z domácej sliepky, nič viac. Bravčové, kuracie, hovädzie z obchodu – to si môžete dať rovno aj antibiotiká miešané s hormónmi a zapiť močovkou. Nepreháňam.

 Čipsy: mám to písať? Dokázali, že skonzumovanie len 5-6 lupienkov čipsov denne spôsobí rakovinu pri citlivých ľuďoch (Ako viete, či ste citlivý či nie? Mnohí sa poučili až keď bolo neskoro.).

 Pokračovať? Domyslite si, zapojte zdravý sedliacky rozum, neverte reklamám...


 Začnite si pestovať a dorábať potraviny doma sami, je najvyšší čas!!!

Vedeli ste?
že ostropestrec dokáže napraviť aj cirhózu pečene?
Samozrejme pri správnej vnútornej očiste tela. Je to jediná bylina, ktorá to dokáže. Chemický „liek“ na to neexistuje.