Veľa ľudí počas života zažije krízu, ako jú prežiť ?

09.09.2011 14:48

Veľa ľudí počas života zažije ,,osudový rok,, alebo dokonca obdobie ( 2 až 3 roky) keď sa nám život zmení, nič sa nedarí a stratíme chuť a odvahu boriť sa s bežnými prekážkami, ktoré moderný život prináša. Väčšinou ide o zdravie, vzťahy a financie.

Ako získať späť svoju rovnováhu a vrátiť sa do vášho života.

1. Urobte si čas trúchliť pre to, čo je stratené. Strata zamestnania alebo vzťahu je veľký nápor. Ale potom nájdite si  spôsob, ako uznať stratu. Čo by ste mohli- vykonať rituál, alebo si vymyslite niejaky symbol, ktorý môžete použiť a rozlúčiť s minulosťou? Nápr. napišete na väčší kameň čoho sa najviac bojite a hodite ho do rieky, ešte lepšie je kus dosky ktorá odplave pred vašími očami. Alebo tu dosku spaľte. Potom rozmyšľajte  aké pozitívne návyky by sa u vás mohli objaviť, aby vám pomohli v prechode do budúcnosti?


2. Priznájte svoje pocity. To vám pomôže najsť miesto,  kde ste v procese a pomôže vám zistiť, aký ďalší krok urobiť. Typicky  cítite hnev, smútok, strach, rozpaky, strata dôvery, a viac-a to je normálne


3. Je dobre napísať o svoje obavy, sny, nádeje a stráty.  Napísať  na papier, pomáha lepšie pochopiť zmeny


4. Hľadajte  humor v situácii. Humor je transformácia. Lieči a zmenu spôsobí v náhľade na situáciu a náš postoj k nemu. Otvorte svoje srdce a myseľ humor v každodennom živote.


5. Skráťte svoju cestu cez toto obdobie, to trvá tak dlho, ako to trvá. Tento prechod môže byť obdobie chaosu


6. Skúmajte svoje skúsenosti a snažte sa znova objaviť sami. Opýtajte sa - čo môžem urobiť ? "Ako inak by som mal žiť?" Čo robiť aby  sa otvorili dvere, keď su tie dvere zatvorené? Ako sa môžete sami znova objavovať?


7. Zmeňte svoj slovník. Vyberte si silné výrazy, skôr ako bezmocné slová. Napište si  zoznam silných slov a používajte ich často. Všimnite si, ako sa vaše pocity zmení, keď poviete: * "Môžem" namiesto "musím." * "Ja mám voľbu" namiesto "Nemám žiadne iné možnosti." * "Toto je príležitosť," namiesto "mám problém." * "Vidím, že úspech za rohom," namiesto "Som zlyhanie. "*" Už sa nemôžem dočkať! "miesto" som zdesený? "


8. Požiadajte o pomoc, keď ju potrebujete. Všetci potrebujeme pomoc a podporu rodiny a priateľov na rôznych miestach v našich životoch. hľadať pomoc zvonku, keď máte pocit, beznadeje je normálne


9. Sme všetci ľudia. V čase krízy a zmeny, môžeme  robiť chyby.  Prijať a odpustiť si vlastné chyby aj chyby tých ostatných


10. Nakoniec je dôležité rozvíjať odvahu a postaviť si nový zámer .