ZNAMIENIA CHUTE, NÁVYKY A JEDLO

21.07.2010 15:56

Láska ide cez žaludok-Jedlo patrí medzi najdôležitejšie veci v živote, nápr. napravi či pokazi nám náladu.Môže byť zdravé či zabijacké (vypr. syr s hranolkami a tatarkou ) ale aj afrodiziokalne.Chcete milého alebo milu prekvapiť pozite si tu čo v partnerskom horoskope nenajdete.Pozrite si čo mate radi Vy a čo Váš partner a čo môžete od neho čakať...
 

Partner/ka Baran
Charakteristika :Ste plní energie, príťažliví, neposední, vždy v pohybe. Čas na varenie máte málokedy, kôli vám vymysleli donášku pizze. Chutia vám najmä pikantné jedlá ochutené čili, tabaskom alebo čiernym korením. Vaším najobľúbenejším pokrmom sú možno kuracie krídelká a plnené papriky.
Slabôstky :Ak venujete jedlu málo času, máte aj zlé stravovacie návyky. Baviť sa pri jedle s deťmi alebo riešiť pracovné problémy nie je vôbec zdravé! Často jete len preto, aby ste si upokojili nervy. Nečudujte sa, že máte ťažkosti s celulitídou.
Odporúčanie::Na chudnutie potrebujete dostatočný podnet. Keď raz spojíte zdravú výživu s kvalitou života, už nepopustíte. Pravidlom č.1pre vás je :jedzte pokojne a s chuťou. Tak sa naučíte vychutnať aj malé porcie a uprednostňovať vitamíny pred skrytými tukmi(fastfood je vaša smrť!). Pri návaloch hladu z nervozity radšej chrúmajte celozrnné chlebíky, ktoré neobsahujú takmer žiadny tuk.
Chvíle blaženosti :Nadovšetko radi navštevujete exotické reštaurácie. Thajské, indické alebo mexické –len aby jedlá boli ostré a štipľavé. A pretože k ľuďom narodeným v znamení Barana sa hodí všetko ohnivé, milujete pri stolovaní aj červené sviečky a exotické vzory na tanieroch.


Partner/ka Býk
Charakteristika :Bohatstvo a luxus vám nie sú cudzie –vychutnávate život a ste úžasní hostitelia. Doslova sa dokážete rozplynúť pri čokoláde, zmrzline a šľahačke, hoci láska k bylinkám ako koriander, bazalka a rozmarín sú zdravšie.
Slabôstky :Pri toľkej rozkoši z dobrého jedla máte oči často väčšie než žalúdok. Vašou neresťou sú sladkosti.
Odporúčanie :V boji s nadbytočnými kilogramami pomáhajú malé rafinované porcie vo všetkých podobách, napríklad zdravá koreňová alebo hlúbová zelenina, prílohy zo špargle, póru či chutné čerstvé bylinky. Prospeje vám ľahká talianska kuchyňa. Dôležité je nevečerať veľmi neskoro a potom sa ešte prejsť alebo si zabehať.
Chvíle blaženosti :Dokážete sa celé hodiny prechádzať po trhovisku a vychutnávať farby a vône, ktoré dráždia vaše zmysly. Doma si dožičte túto rozkoš bez kalórií v podobe bohatej kytice kvetov a byliniek.
Partner/ka Blíženci
Charakteristika :Ste na svete preto, aby ste ľuďom pomáhali zahnať pocity samoty, nudy a smútku. Priťahuje vás všetko nové. Máte vrodenú veselú povahu a klebety sú elixírom vášho života. Ľahko dokážete v jednej ruke s telefónom viesť nekonečný rozhovor s priateľkou a s vidličkou v druhej sa kŕrmiť špagetami. Nerobí vám to problém, pretože hovoríte, myslíte, jete i pijete veľmi rýchlo. K životu vám stačia aj malé chuťovky, jablká a hamburgery.
Slabôstky :Radšej rýchlo jako dobre? Ako Blíženci ste zarytými fanúšikmi fastfoodov a vôbec vás netrápi, či to, čo jete, je dobré a vhodné pre váš organizmus. Nekoncentrujete sa na jedlo a niekedy až v noci zistíte, že ste hladní. Stravujete sa nezdravo a to vám na sile nepridá.
Odporúčanie :Viac času pri jedálenskom stole a zdravšie, pestrejšie jedlá –to je to, čo najviac potrebujete. Keďže obľubujete grilované pochúťky, mali by ste skúsiť experimentovať s grilovanou zeleninou. Tak by ste mohli bez toho, aby ste sa pripravili o rozkoš z chutného jedla, zhofiť zopár kíl.
Chvíle blaženosti :Veselé farby v jedálni alebo rešaturácii vyvolávajú vo vás dobrú náladu, pretože máte radi všetko, čo je pestré. Jemné vône korenín jako mäta alebo šafran príjemne dráždia váš nos.
 

Partner/ka Rak
Charakteristika :Vraví sa, že jedlo sa stará o súlad tela a ducha. Vy potrebujete jedlo v každej situácii :jako podnet ku šťastiu alebo k relaxácii.. Táto potreba vyplýva z vášho zmyslu pre prapôvodné miesta, kde sa kedysi odohrával život –posteľ a ohnisko(kozub). Vaše obľúbené jedlá sú veľmi pestré :šaláty, melóny, cestoviny.
Slabôstky :Príprava jedla je pre vás tvorivým aktom. Nie náhodou sa v tomto znamení narodili najslávnejší kuchári v dejinách. Keďže dobrú náladu spravidla spájate s jedlom, vždy nájdete nna varenie dostatočný motív. A tak sa nemožno čudovať, že sa vaša postava rýchlo zaokrúhli.
Odporúčanie :Najľahšie schudnete pri deťoch a športe. Vychutnajte si svoje kuchárske umenie vymýšľaním vitamínových koktailov, polievok a zapekaných jedál zo zeleniny.
Chvíle blaženosti :Vrcholom šťastia pre vás je, ak môžete variť pre priateľov a usporadúvať rodinné oslavy. Náladu im podfarbujete hudbou a vydarenou dekoráciou jedálenského stola(pozitívna je tmavomordá!).
Partner/ka Lev
Charakteristika :Ľudia narodení v znamení Leva žijú predovšetkým pre prítomnosť a iba raz! Preto majú radi tie najlepšie ryby, najjemnejšie mäso a vyberané dezerty a koláče.
Slabôstky :Keďže si vždy dožičíte bohatšie, drahšie a výdatnejšie jedlo, málokedy hladujete. Zbožňujete luxus –aj na tanieri, čo pre líniu a zdravie nie je vždy ideálne.
Odporúčanie : :Nemusí to byť zakaždým päť chodov, niekedy je vítanou zmenou sendvič so šalátom a morčacím mäsom. Ak potom zistíte, že jednoduché jedlá ako zelenina, polievky alebo grilované ryby chutia dokonca lepšie než výdatné špeciality, získate krásnu postavu.
Chvíle blaženosti :Svet je javisko. A predstavenie nie je pre Levov nikdy dosť pompézne. Keďže príprava a úprava jedál vrátane zladenia formy a farby sú pre vás také dôležité, dávate si nesmierne záležať aj na dekorácii jedálenského stola a príjemnom osvetlení.
Partner/ka Panna
Charakteristika :Ak si niekto dôkladne prečíta text a drobným písmom vytlačené zloženie na balení špagiet, tak ste to práve vy. Nechýba vám rozvaha a disciplinovanosť, zdraviu prikladáte veľkú dôležitosť. Preto uprednostňujete čerstvé a kvalitné potraviny.
Slabôstky :Pri výbere jedla ste veľmi prieberčivé, až po rátanie kalórií alebo vitamínov. Žiadne iné znamenie zverokruhu nereaguje tak rýchlo na nezdravé, nezrelé alebo zlé požívatiny. Nečudo, že väčšinou napriek vedome zdravému stravovaniu trpíte zažívacími problémami. Prispieva k tomu aj maškrtnosť.
Odporúčanie ::Uspokojiť sa s niekoľkými listami šalátu by bolo pre vás to najhoršie. Schudnúť vám pomôže dusená zelenina a ľahko stráviteľné jedlá z hydiny alebo rýb. Pri tráviacich ťažkostiach pomôže fenikel, ďumbier, kardamóm, rasca a šalvia.
Chvíle blaženosti :Panny obľubujú všetko jasné, korektné a dobré. Servítky musia ladiť s obrusom, príbory by mali byť z ušľachtilého kovu. A ak kytica kvetov aj na jeseň zažiari zelenou, okrovou a hnedou farbou, pocítite pri srdci ozajstné teplo.
 

Partner/ka Váhy
Charakteristika :Patríte medzi ľudí, ktorí si veľmi zakladajú na zovňajšku. Ste rodení estéti a obľubujete s láskou servírované jedlá. Je zarážajúce, že vás väčšmi priťahuje šťavnatá jahňacina, ružičkový kel a špagety s cesnakom než napríklad suši.
Slabôstky :Napriek citlivosti nadmerne zaťažujete svoje telo stresom a jedmi. To, ako vyzeráte, je pre vás jednoducho dôležitejšie než zdravie. Radšej sa nezdravo stravujete vo vyberanej reštaurácii než na miestach, kde sa varia chutné, ľahko stráviteľné jedlá starých mám. No vám to zväčša nespôsobuje žiadne problémy. Ak sa však pridá stres v zamestnaní alebo osobnom živote, následky sú zjavné :strácate životný elán, vaša pokožka je matná a vlasy bez života.
Odporúčanie ::Považujete svoje telo za chrám? Potom sa k nemu aj tak správajte. To, čo jeme, je zdrojom našej sily a elixírom krásy. Ideálna je pre vás diéta s množstvom zeleniny a obilnín, ktorá vás zásobí vitamínmi a minerálnymi látkami. Dôležitá je aj pravidelná strava. K pokoju a uvoľneniu vám pomôže joga a meditačné cviky.
Chvíle blaženosti :Najpôsobivejšie je pre vás pozvanie do elegantnej reštaurácie vo veľkej večernej róbe. K tomu bezpodmienečne patrí kultivovaný rozhovor a harmonická atmosféra.
 

Partner /ka Škorpión
Charakteristika :Ste múdri teoretici a o jedle viete naozaj veľa. Ale variť si? Na to nemáte chuť. Ste hĺbaví a máte radi všetko tajomné. Huby, pikantné jedlá alebo šerbet so šampanským si vychutnáte všetkými zmyslami.
Slabôstky :Sladkosti sú pre vás veľkým pokušením. Melancholické chvíle najradšej trávite pri čokoládových zákuskoch so šľahačkou. Radi koketujete s extrémami :alebo nejete nič, alebo veľmi veľa, nefajčíte a nepijete, alebo naopak a bez miery, čím sa vystavujete zažívacím poruchám.
Odporúčanie : :S delenou stravou u vás nikto nepochodí. Radšej volíte ťažkú komplikovanú cestu, ktorá sľubuje viac vzrušenia :extrémna nulová diéta alebo jedlá podľa fáz Mesiaca –to vo vás vyvoláva zvedavosť. Keďže radi odhaľujete podstatu vecí, s obľubou lúskate tekvicové a sezamové jadierka. Je to dobrý trik ako sa vyhnúť sladkostiam. Ostré, korenisté jedlá takisto patria medzi vaše vášne. A pretože radi skúšate všetko cudzie a neznáme(pri stole aj v posteli), môže vám pomôcť schudnúť suši alebo ostré thajské špeciality.
Chvíle blaženosti :Obľubujete jedlá s erotickým nádychom(ustrice, huby), zmyselné vône a koreniny. Preferovanou farbou je červená až bordová. Vášnivo milujete dobré vína.
 

Partner /ka Strelec
Charakteristika :Čím viac, tým lepšie. Všetko, čo je veľké, je dobré. Tieto výroky nemôžu pochádzať od nikoho iného ako od ľudí narodených v znamení Strelca. Partner sa pri vás naozaj nemôže sťažovať na nedostatok optimizmu, zmyslu pre dobrodružstvo či cestovanie. Horšie je už to, že nepoznáte hranice –ani v jedle. Už ste niekedy jedli pštrosie stejky s morskými riasami? Kto chce, aby mu žena narodená v znamení Strelca navarila, mal by sa pripraviť na nezvyčajné prekvapenia.
Slabôstky :Rozumná a pravidelná strava nepatrí do vášho repertoáru. Žiadne raňajky, málo času na obed a potom konzumácia množstva arašidov –nie je vám to akési známe? Žiaľ, je to tak :Strelci majú vo svojej bezhraničnosti sklon k obezite.
Odporúčanie ::Ako večné optimistky nepoznáte duševné výkyvy, sni keď ručička na vašej váhe stúpa prudko nahor. Aby ste schudli, musíte prebudiť svoj zmysel pre dobrodružstvo. Výzvou je zdravo sa stravovať :veľa ovocia(kivi, mango, datle) a zeleniny, ľahké jedlá pripravené podľa cudzokrajných receptov. Leniví Strelci by si mali uvedomiť, že predsa ken by mali využiť svoj talent na šport.
Chvíle blaženosti :Ako náruživí cestovatelia máte radi zmenu. Najlepšie vám chutí na trhu v Marakeši, v niektorej bodege v Madride alebo pizzerii v Pise. A ste šťastní, keď v niektorej destinácii objavíte Inda, ktorý vám pripravuje jedlá pod holým nebom. Aj doma vás inšpiruje exotika :od ázijského nábytku a vyrezávaných paravanov až po orientálne prestieranie –len aby zariadenie vášho príbytku nebolo nudné.
 

Partner/ka Kozorožec
Charakteristika :Vaše silné stránky sú ambicióznosť, usilovnosť a dôslednosť. Na ktovieaké špeciality na tanieri si nepotrpíte. To však neznamená, že neviete oceniť dobré jedlo. Naopak! Chcete však vedieť, čo jete!
Slabôstky :Väčšinou sa vo všetkom pridržiavate zlatej strednej cesty, no jedlám ,ktoré konzumujete, často chýbajú cenné vitamíny a minerálne látky. Veľkým problémom všetkých Kozorožcov je, že pijú málo tekutín.
Odporúčanie ::Prvým pravidlom, ktoré by ste mali dodržiavať, je piť, piť, piť. Minerálky, zelený čaj, ovocné a zeleninové šťavy –aspoň dva litre denne. To udrží vašu pokožku pevnú a obličky zdravé. Vyhovujú vám predovšetkým jedlá,,z jedného hrnca´´s množstvom koreňovej zeleniny, pripravené na malom množstve tuku.
Chvíle blaženosti :Určite máte svoju obľúbenú reštauráciu, ktorej zostávate verní, pretože sa tam môžete spoľahnúť na kvalitnú obsluhu a jedlo. Aj doma vám vyhovuje jednoduchý biely porcelánový servis a biele sviečky na stole.
 

Partner /ka Vodnár
Charakteristika :Máte veľkú predstavivosť, ste nezávislí až extravagantní. Milujete všetko nezvyčajné a vždy sa chcete odlišovať od iných. To sa týka nielen módy, ale aj jedla. Dokonca aj v kantíne si vyberáte nezvyčajné kombinácie.
Slabôstky :Obľubovať všetko nezvyčajné je v poriadku, najmä pri vašej nesmiernej fantázii. Je však niekoľko vecí, ktoré nemôžete ignorovať len preto, že vám pripadajú nudné :cestoviny s rajčinovou omáčkou sú zdravé, či sa vám to páči, alebo nie.
Odporúčanie : :Patríte k tým, ktorí medzi hlavnými jedlami nepotrebujú maškrtiť. Ak napriek tomu máte niekoľko kíl navyše, skúste to s luxusnou diétou, založenou napríklad na plodoch mora alebo kuracine na všetky spôsoby.
Chvíle blaženosti: Reštaurácie, recepty, oblečenie –všetko musí byť nezvyčajné, inak vás to necháva chladnými. Náladu vám zdvihne, ak ste hviezdou večera. Obľúbený nápoj? Šampanské.
 

Partner /ka Ryby
Charakteristika :Niekedy žijete vedome tak, aby ste boli zdraví a krásni, potom zasa fajčíte, pijete a málo spíte. Dávate prednosť všetkému, čo pláva –od omáčok a polievok až po dary mora.
Slabôstky :Dôslednosť nie je vašou silnou stránkou. Hoci sa spravidla neprejedáte, často hazardujete so zdravím, pretože vám je ľahostajné, čo jete. Hlavne, aby to bolo dobré pre krásu a dobrú náladu!
Odporúčanie ::Jedlá, ktoré konzumujete by mali byť vždy delikátne, ale jednoduché. Najlepšie vás dostanú do formy ľahké polievky typu Minestrone. Máte úžasnú intuíciu :veľmi presne viete, čo vaše telo práve potrebuje a akých chýb sa dopúšťate. Nedostatok spánku, priveľa pijatiky, neskoré večere, len preto, že sa neviete rozlúčiť s priateľmi? Vypracujte si plán, ktorý vám pomôže byť disciplinovanými.
Chvíle blaženosti :Ste perfektní organizátori romantických posedení či večerí plných mágie. Pomocou svetla sviečok, vzrušujúcej vône, bohatej kvetinovej výzdoby a podmanivej hudby viete vyčariť nesmierne erotickú náladu.